Чому Бітлз називалися жуками: цікаві факти та історія

Багато людей здивовані назвою "Бітлз" для знаменитого британського гурту. Проте за цією назвою криється цікава історія. Насправді слово "Бітлз" походить від англійського слова "beetles" (жуки). Чому музиканти обрали таку назву? Адже воно здається не дуже привабливим і не має жодного відношення до музики.

Історія цієї назви пов'язана з одним із першовідкривачів групи на ім'я Стюарт Саткліфф. Він був великим шанувальником жуків, особливо жука-дрозда. Цей жук мав незвичайну форму і привертав увагу Стюарта своєю унікальністю. Він навіть випустив книгу про жуків, яка стала точкою відліку для назви гурту. Таким чином, Бітлз у своїй сутності символізує індивідуальність та унікальність, з якими музиканти хотіли ідентифікувати свою музику.

Назва "Бітлз" також наголошувала на бажанні гурту бути різними від інших музикантів того часу. Багато гуртів того періоду приймали імена, які звучали схоже на імена знаменитіших музикантів, щоб привернути увагу і продати більше альбомів. Але Бітлз хотіли бути унікальними, як жуки, які виглядають інакше, ніж інші комахи. Їхній звук і стиль музики також були унікальними і не схожими ні на кого іншого.

Чому Бітлз жуки
ПитанняВідповідь
1Звідки з'явилася назва групи?Спочатку група називалася "The Quarrymen", але після кількох реінкарнацій та перейменувань, зустрівшись з Гаррі Ленноном, вони обрали назву "The Beatles". Цікаво, що Елісон Вуд, дружина Стюарта Саткліффа, запропонувала змінити "beetles" на "beatles" у зв'язку з ними "бітами" – новою модою в музиці на той час.
2Яке походження слова "жуки"?Спочатку слово "жуки" не мало відношення до назви гурту, але пізніше, в 1963 році, Роллінг Стоун Пол Маккартні пояснив, що назва "The Beatles" походить від слова "beat" (удар у музиці) і слова "beetle" просто звучало добре і було зручним на листах.
3Яку роль грали жуки в іконографії гурту?Жуки стали важливим символом гурту. Логотип групи був зашморг з літери "B", зроблений у вигляді жука. Він став одним із найвідоміших логотипів групи, а жуки використовувалися в арт-дизайні та на різних атрибутах та продукції Бітлз.

Голландські вчені назвали новий вид жука на честь легендарного англійського гурту The Beatles. Про це повідомляє британська газета The Daily Telegraph у суботу, 6 червня. Вказано, що комаха з загону твердокрилих розміром близько 2 мм, отримала наукову назву Ptomaphagus thebeatles (Птомафагус Зебітлз).6 черв. 2020 р.

Що в перекладі означає "Бітлз"?

За приклад було взято групу Бадді Холлі The Crickets («цвіркуни», проте для англійців був і другий зміст — «крикет»). Слово beatles, якщо вимовляти, також надсилало до комах «beetles» («жуки»), але якщо бачити його надрукованим, то відразу впадав у вічі корінь «beat» (як біт-музика).

Хто вигадав назву Бітлз?

Білл Харрі: «Назва «Біітлз» (Beetles, жуки) придумав Стюарт, тому що це була комаха, і він хотів пов'язати його з групою Бадді Холлі "Цвіркуни", оскільки група "Кворрімен" (прим.

У чому причина популярності Бітлз?

Поп-культурний феномен Музика The Beatles була зрозумілою абсолютно кожному. Під неї можна було танцювати, мріяти, сумувати, любити і взагалі робити все, що завгодно. Бітли перетворилися на справжній феномен культури за рівнем своєї масової популярності, якої ніхто не мав ні до них, ні після них.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *