Чому не можна огірок з помідором поєднувати

Річ у тім, що за своїм складом ці овочі належать до різних категорій – огірки є лужним продуктом, а помідори є кислим продуктом. Якщо поєднати ці два овочі, в організмі починають утворюватись солі. Крім того, огірки та помідори по-різному перетравлюються організмом.

Чому не можна робити салат з помідорів і огірків?

І це є істотним мінусом. Також вживання помідорно-огіркового салату має поганий вплив на травлення. Адже при перетравленні помідорів в шлунково-кишковому тракті утворюється кислота, а при вживанні огірків – луг. В результаті відбувається процес утворення солей, шкідливих для печінки і нирок.

Кому не можна їсти огірки?

Медики перерахували категорії людей, яким вживання огірків протипоказано. Насамперед це стосується людей, які мають проблеми з нирками. При хронічному нефриті, нирковій недостатності та камінні в нирках їсти огірки небажано. Справа в тому, що овоч на 95% складається із води.

Кому не можна їсти помідори?

Лікар-дієтолог Олена Соломатіна розповіла, що вживання помідорів не завжди приносить організму користь. Як вона розповіла "Вечірній Москві", через велику кількість органічних кислот томати протипоказані при гастриті та виразці шлунка. Медик також не радить їсти їх людям з каменями у нирках.

Чому не можна їсти помідори з огірками (порада дієтологів) – S…


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *