Що приготувати з ягідами лимонника

Як сушити лимонник?

Ягоди збирають у пору повної стиглості, що припадає на кінець серпня (у сортового лимонника), вересень і до самих приморозків. Зібрані ягоди можна сушити разом з китицями або відразу ж обережно обірвати, підв'ялити під навісом і досушити в духовці при температурі 40-50 градусів.

Що лікує лимонник?

Лимонник має основну лікувальну властивість – загальне зміцнення і тонізація організму. Його лікувальні речовини активно діють на серцеву діяльність покращують кровообіг. Використовується при таких захворюваннях як: легеневі хвороби, судинна недостатність, зниженому артеріальному тиску, гастритах.

Коли збирати лимонник?

Збирають плоди з вересня і до початку заморозків, протягом 2–3 днів, пров'ялюють на вільному повітрі під накриттям, а потім штучно досушують у сушарках, починають при температурі 35–40 °С, закінчують при температурі 60 °С.

Лимонник – користь та шкода ягоди, склад та протипоказання.
Крім всіх корисних властивостей, лимонник має протипоказання. Надмірне вживання ягід може зашкодити навіть цілком здоровій людині. Ягода може спричинити тахікардію, головний біль, підвищений артеріальний тиск. Крім того, лимонник – сильний алерген, реакція на який може …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *