Залитий окропом у 95-100°C Іван-чай відстоюють в чайнику протягом 10-15 хв. Потім настій збовтують, збагачуючи тим самим напій ефірними маслами. Іван-чай також можна варити, насипавши висушені пагони в каструлю і заливши холодною водою. Рідина повинна покривати їх на 5-10 сантиметрів.7 бер. 2020 р.
Як правильно заварювати?
Закип'ятіть воду до 100. °С, і залиште на кілька хвилин, поки вода не охолоне до потрібних градусів. Залийте чайні листочки кип'яченою водою оптимальної температури. Наприклад, зелений-настоюється при 65-85°С, а чорний чай і чай пуер заварюють тільки окропом.
Як ферментують Іван чай?
Збір трави проводять в суху сонячну погоду, бажано, при зростаючому місяці. Квіти і листя збирають окремо одне від одного, так як ферментують тільки зелену масу рослини, а суцвіття просто сушать і додають вже в готовий сухий чай. Хаменерій перебирають, видаляючи потемнілі і пошкоджені комахами листя.
Яка користь від іван-чаю?
Спазмолітичні, пом'якшувальні та обволікаючі властивості забезпечують іван–чаю ефективність у лікуванні гастритів, колітів, виразок шлунка та дванадцятипалої кишки та інших захворювань ШКТ.
Як заварювати іван чай в домашніх умовах
Як приготувати настоянку з листя іван-чаю для полоскання? Настій більш концентрований, ніж чайна заварка. Він береться для полоскання і зрошення глотки і вживання всередину в малих дозах.
Залишити відповідь