Як робити медовий квас?
Візьміть 1 л кип'яченої теплої води і розчиніть у ній 300 г меду. Потім додайте жменю родзинок, суміш перелийте в банку та накрийте марлею, складеною в 4 шари. Залиште в теплому місці на 5-6 днів для бродіння. Після квас можна зберігати в холодильнику та вживати з кубиками льоду або додавати газовану воду.
Що добавляють в квас?
Готується квас із солоду, ячмінного або пшеничного, і борошна на основі бродіння, а також із житнього хліба. Часто в нього додають мед та різноманітні трави. Також квас готують з ягід, фруктів і навіть з буряку.
Як зробити житній квас?
У півлітрову банку помістити подрібнений шматок житнього хліба, всипати 1 чайну ложку цукру і залити все кип'яченою водою. Накрити марлею й залишити на 2 доби. Про готовність закваски підкаже каламутний колір рідини та її різкий смак. Потім взяти дволітрову банку, вилити у неї закваску.
Домашній квас: як зробити квас? 6 рецептів | Блог Comfy
Ідеальний напій у літню спеку. Він добре тонізує, позбавляє від спраги та наповнює організм силою і енергією. Інгредієнти: 1. Вода – 3 л 2. Житній хліб – 400 г 3. Цукор – 200 г 4. Сухі дріжджі – 20 г 5. Ізюм – 4 ст.л. …
Categories:
Tags:
Залишити відповідь