Боротьба з довгоносиком на полуниці навесні

Слід використовувати у боротьбі з довгоносиком такі біологічні препарати, як «Фітоверм», «Іскра-біо», «Агравертін». Необхідно уважно прочитати інструкцію, приготувати розчин і обприскати посадки. Листки три години всмоктують препарат і на три місяці стають неїстівними для личинок жуків.

Як правильно доглядати за полуницею навесні?

В першу чергу видаляємо все старе і засохле листя по периметру кожного куща, а потім – вуса і молоді розетки, які відросли за осінь. Обрізування вусів полуниці краще відкласти на той момент, коли матимете час і натхнення їх висадити на місце рослин, які не пережили зиму.

Як боротися з довгоносиком в домашніх умовах?

Також одним з народних способів боротьби з довгоносиком є висадка «захисної смуги» з цибулі і часнику : навколо уражених культур посадіть ці рослини, вони мають різкий запах, щоб відлякувати комах, а для кращого ефекту можна ще й регулярно зрізати стрілки цибулі.

Як боротись з шкідниками полуниці?

Якщо ви помітили на полуниці ознаки борошнистої роси, проведіть додатково обробку кущів «Топазом». Черевоногих шкідників потрібно усувати вручну, а від інших шкідників можна захистити полуницю профілактичною обробкою ділянки «Актеліком» або «Карбофосом» – ці препарати здатні впоратися з більшістю паразитів. Кеш

Як боротися з довгоносиком на полуниці народними засобами


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *