Морква – дуже корисний і поживний овоч, але вживати більше 1-2 штук в день не слід. Про це повідомила американський лікар Люсія Гарсіа, пише Quora. Медик каже, що якщо з'їдати більше моркви, надлишок бета-каротину не зможе вчасно перетворитися на вітамін А, а неперетворений бета-каротин потрапить в кров.
Що буде якщо їсти багато моркви?
Надмірне вживання моркви здатне спровокувати розлади шлунка і кишечника. Коренеплід небажано додавати в раціон при хворобах печінки. Нездоровий орган не може засвоїти каротин. Протипоказанням також є виразкова хвороба шлунка і ентерит.
Скільки треба їсти моркви щоб стати оранжевим?
Каротин – пігмент, який надає овочу помаранчевий колір. Середній за розміром коренеплід містить приблизно 5 мг каротину. Щоб спровокувати цей синдром необхідно щодня вживати 4-5 морквин або випивати 1,5-2 літра морквяного соку.
Кому не можна їсти моркву?
Кому не можна їсти моркву Лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла РИА Новости, що моркву небажано вживати при хворобах печінки: якщо орган нездоровий, то не може засвоїти каротин. Серед протипоказань до вживання моркви – виразкова хвороба шлунка або кишківника та ентерит (запалення стінок тонкої кишки).
Кому не можна їсти багато морквини-відповідь дієтолога
"Якщо орган нездоровий, то він не може засвоїти каротин. У числі протипоказань також виразкова хвороба шлунка або кишечника і ентерит, тобто …
Залишити відповідь