Шкірка апельсина користь та шкода

Шкірка апельсина містить більше вітамінів А, С, Е, ніж його м'якоть, багата ефірними маслами, флавоноїди (рослинними пігментами) і пектинові речовини. У ній багато калію і фосфору, які життєво необхідні рослинам, а також натрію, який бере участь в клітинному обміні і підвищує зимостійкість рослин.18 квіт. 2021 р.

Що буде якщо кожен день їсти апельсин?

Вітамін C надає змогу зняти втому і діє як антиоксидант. Крім того, калій, що міститься в апельсині, допомагає підтримувати м'язову масу, знижує тиск і заважає затримці рідини в організмі. Фолієва кислота сприяє ефективній роботі мозку, нервової системи, допомагає впоратися з депресіями і проблемами з пам'яттю.

Що лікує апельсин?

При лікуванні гіпо- та авітамінозу і просто для профілактики корисно вживати апельсини, в яких міститься багато вітамінів. Завдяки великій кількості калію, аскорбінової кислоти та інших вітамінів апельсини корисні при гіпертонії, атеросклерозі, ожирінні, хворобах печінки, подагрі.

Що можна зробити з шкірки апельсина?

Як використовувати кірки цитрусових під час прибирання л солі, протерти дошку корками, вимити водою і витерти насухо; для ванної та душу – насипати на апельсинову кірку сіль і протерти, як скрабом, ванну або душову кабінку; для чайника і кавника – додати в ємність апельсинові кірки, 1-2 ст.

Апельсинова шкірка: корисні властивості та рецепти | Сьогодні
Все це допомагає запобігти появі камедонов і вугрової висипки. Прекрасно відбілює зуби. Свіжа шкірка апельсина допомагає усунути жовтий наліт на зубах.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *