Розчин з молока та йоду для помідорів

Від фітофтори – кожні 2 тижні обприскувати помідори розчином молока з йодом. Розчин для обприскування: на 10 літрів води додати літр молока і 15 крапель йоду. Отриманим розчином рясно обприскувати помідори (так, щоб з кущів текло).

Як підживити помідори молоком і йодом?

Також можна зробити такий варіант розчину: натираємо на тертці 20 г господарського мила (без відбілювачів та барвників), додаємо до нього 1 л сироватки або молока та 5 крапель йоду. Отриману суміш виливаємо у відро води. Таке добриво застосовується для профілактики грибкових уражень.

Як поливати огірки молоком і йодом?

якщо на огірках мало зав'язей, йод теж допоможе; огірки можна обприскувати молоком з йодом. У літр води додати літр молока і 30 крапель йоду – цим розчином можна поливати огірки. Полив можна здійснювати тільки один раз в декілька тижнів, інакше результат буде зворотним – рослина просто загине.

Як поливати помідори йодом?

Як захід боротьби з фітофторозом на пасльонових (помідори, картопля, баклажани) можна провести таку обробку: змішати 10 літрів води і 40 крапель йоду, додати до них літр сироватки і одну столову ложку перекису водню, потім обробити розчином кущі. Обробку необхідно проводити у вечірній час через кожні 10 днів.

Підживлення для помідорів роблять з молока та йоду – «ФАКТИ»


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *