Розкльовування курчатами один одного

Якщо воно занадто яскраве і тривале, птахи починають помічати на тілі один одного, виступаючі під шкірою вени. Це багато в чому і спонукає їх розкльовувати сподобавше місце. До того ж, яскраве світло додає курям зайвої агресивності. Тому в такій ситуації необхідно зробити освітлення більш тьмяним.

Чому кури опускають крила?

Птиця страждає від спраги, і її зоб може розтягуватися від рідини. У курчат порушується координація рухів, можуть виникати парези крил та ніг та інші нервові явища. В результаті значно виснажена птиця гине на 2–5-й дні. Смертність при гострому перебігу кокцидіозу може досягати 50–70%.

Що робити якщо курча помирає?

Потрібне тривале лікування з додаванням препаратів у корм чи воду. Застосування таких антибіотиків, як сульфадиметоксину, тетрацикліну, еритроміцину або пеніциліну, як правило, знижує смертність у зграї. Дешевшою альтернативою може бути повне знищення стада з подальшим ретельним очищенням та дезінфекцією.

Чому кури присідають?

Пушкінські кури володіють спокійним, рівним характером, який вони успадкували від генетичних прабатьків. У разі небезпеки вони не бігають по курнику або загорожі, а присідають, намагаючись стати непомітними, тому їх легко ловити для забою.

Чому курчата клюють один одного: що робити, …
Причинами розкльову серед курчат є підвищена вологість в приміщенні і недостатня кількість води для пиття Незбалансований раціон …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *