Квітка амариліс опис

Амариліс – цибулинна рослина, що цвіте двічі на рік. Восени з цибулини виростає стрілка заввишки 30-50см і розквітає парасольковим суцвіттям, що складається з 6-12 похилених, схожих на лілію квіток білого, рожевого або червоного кольору, що досягають у діаметрі 18-20см і складаються з 6 пелюсток.12 лют. 2023 р.

Як відрізнити Гіпеаструм від амариліса?

У амариліса листя виростає після цвітіння, кількість квіток – від 2 до 12; гіпеаструм цвіте з уже вирослим листям, квіток на ньому не більше 6. Амариліс має приємний аромат, чого не скажеш про гіпеаструми. Квіти останнього з'являються до 4 разів на рік, амариліс цвіте один раз – у кінці зими або в березні.

Як часто поливати амариліс?

Поливати посаджений у горщик амариліс краще в піддон, а не зверху в горщик. Куплену восени цибулину висаджують в ґрунт, щоб забезпечити їй правильні умови в період спокою. У цей час поливати амариліс потрібно тільки раз на місяць-півтора. Активно поливати амариліс починають навесні, на початку періоду вегетації.

Що означає амариліс?

Амари́ліс (Amaryllis) — оліготипний рід однодольних рослин родини Амарилісові (Amaryllidaceae). Виділено шведським систематиком Карлом Ліннеєм в 1753 році.

Амариліс – коротко про догляд: посадку, розмноження, піджив…


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *