Шкаралупа надає яйцям форми, захищає жовток і білок від впливу несприятливих зовнішніх умов. Товщина шкаралупи курячих яєць коливається в межах від 0,31 до 0,41мм. Шкаралупа найтовстіша на гострому кінці, а посередині і на тупому кінці тонша і майже однакова.
Що в нашому організмі виконує роль шкарлупи?
Емаль виконує функцію шкаралупи — вона міцна, захищає зуб від механічних та температурних ушкоджень. Це найміцніша тканина в людському організмі, але вона не відновлюється і схильна до ерозії під впливом кислот; Дентин — основний матеріал із якого складається зуб.
Де знаходиться повітряна камера в яйці?
Як тільки яйце охолоне, білок трохи стискається, відходить на тупому кінці від шкаралупи, тягнучи за собою внутрішній шар підшкаралупової оболонки. Таким чином, на тупому кінці яйця між білком і шкаралупою утворюється простір — повітряна камера. Кеш
Яким чином в яйці утворюється повітряна камера і яку функцію вона виконує?
Білок захищає власне яйце (жовток) від механічних пошкоджень, різких поштовхів і служить основним джерелом води, необхідної зародку, що розвивається. На тупому полюсі підшкаралупові оболонки розходяться й утворюють повітряну камеру із запасом повітря для зародка. Кеш
ШКАРЛУПА – Академічний тлумачний словник української мови
Академічний тлумачний словник (1970—1980) в означеннях. Тлумачення, значення слова « шкарлупа »: ШКАРЛУПА, и, жін., розм. Те саме, що шкаралупа . Сич оріха в …
Залишити відповідь