Як правильно зібрати м’яту на чай

Збирати м'яту слід в перші два літніх місяці. Саме в цей період вона найбільш ароматна і найбільш цілюща. Не годиться для збору молода м'ята – при сушінні вона не збереже ні аромату, ні лікувальних властивостей. На листі м'яти не повинні бути вкраплень, плям і підгнилих ділянок, а колір листя повинен бути насиченим.20 черв. 2023 р.

Як правильно сушити м’яту на чай?

Як сушити м'яту в будинку

  1. Розділіть зелень на невеликі пучки. Це можна зробити за допомогою нитки, акуратно зв'язавши гілочки. …
  2. Підвішайте рослину листям вниз. Таким чином, ефірні масла не будуть накопичуватися в стовбурах, і розподіляться по всій поверхні листків.
  3. Дотримуйтесь умови зберігання.

Кеш

Коли збирати Мяту в домашніх умовах?

Збираємо м'яту в суху нежарку погоду, найкраще – вранці чи ввечері, коли на листках немає роси. Найкращі місяці для збирання врожаю – липень та серпень.

Як заварити свіжу м’яту?

М'ятний чай можна легко приготувати вдома. Візьміть столову ложку подрібненого свіжого або сухого листя м'яти на одну склядку напою. Залийте киплячою водою і дайте настоятися кілька хвилин, можна навіть прокип'ятити м'яту, якщо ви хочете отримати більш концентрований напій. Для смаку можна додати меду.

Ферментація м’яти: як правильно ферментувати м’яту для …
Мене довго цікавило питання варто чи ні ферментувати м’яту – цю запашну та смачну, саму по собі, рослину. Тому знайшла час, та відферментувала …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *