Оцінка якості сиру

Оцінку якості сирів починають із зовнішнього огляду упаковки, маркування, стану кірки і захисного покриття поверхні сиру. Маркування зіставляють з даними в супровідних документах, які засвідчують якість сиру що надійшов.

Як перевірити якість сиру?

Як перевірити сир за допомогою йоду Йод допоможе виявити крохмаль в складі сиру. Візьміть трохи сиру і капніть на нього пару крапель йоду. Зачекайте 5 хвилин. Якщо сир став синім або фіолетовим, то в нього додали крохмаль, а натуральний продукт буде жовтим або коричневим.

Як перевірити твердий сир в домашніх умовах?

Візьміть невелику грудку сиру і покладіть до окропу. Якщо сир повністю розплавився і перетворився на глевку масу, а вода залишилася чистою, отже, перед вами якісний продукт. Ненатуральний сир в окропі не плавиться або розпадається на пластівці. Також про підроблення свідчить жирна плівка на поверхні води.

Як перевірити чи сир чи сирний продукт?

В складі сиру повинен бути тільки жир з натурального молока. Дивіться на ціну. Якщо сир виготовлений з рослинної олії, то він буде дешевше, ніж сир з натуральних компонентів. Якщо в продукті переважають рослинні масла, значить це сирний продукт.

Фестивалі сиру і оцінка сирів — як вибрати найкращий сир — …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *