Оцінку якості сирів починають із зовнішнього огляду упаковки, маркування, стану кірки і захисного покриття поверхні сиру. Маркування зіставляють з даними в супровідних документах, які засвідчують якість сиру що надійшов.
Як перевірити якість сиру?
Як перевірити сир за допомогою йоду Йод допоможе виявити крохмаль в складі сиру. Візьміть трохи сиру і капніть на нього пару крапель йоду. Зачекайте 5 хвилин. Якщо сир став синім або фіолетовим, то в нього додали крохмаль, а натуральний продукт буде жовтим або коричневим.
Як перевірити твердий сир в домашніх умовах?
Візьміть невелику грудку сиру і покладіть до окропу. Якщо сир повністю розплавився і перетворився на глевку масу, а вода залишилася чистою, отже, перед вами якісний продукт. Ненатуральний сир в окропі не плавиться або розпадається на пластівці. Також про підроблення свідчить жирна плівка на поверхні води.
Як перевірити чи сир чи сирний продукт?
В складі сиру повинен бути тільки жир з натурального молока. Дивіться на ціну. Якщо сир виготовлений з рослинної олії, то він буде дешевше, ніж сир з натуральних компонентів. Якщо в продукті переважають рослинні масла, значить це сирний продукт.
Фестивалі сиру і оцінка сирів — як вибрати найкращий сир — …
Залишити відповідь