Як зробити на медсестру: все, що потрібно знати

Медична сестра – це потрібна професія, пов'язана з наданням медичної допомоги пацієнтам. Якщо ви хочете стати медсестрою, то повинні бути готові до відповідальної роботи та постійного навчання.

Основною вимогою для вступу на медсестру є наявність середньої освіти чи її еквівалентного рівня. Також, щоб успішно проходити навчання, важливо мати знання у галузі біології, хімії та фізики. Проте необхідні знання та навички можна отримати і в процесі навчання в медичному навчальному закладі.

Важливою частиною Підготовка медсестра є проходження медичних тестів. Для цього необхідно надати медичну довідку, яка підтверджує відсутність протипоказань до роботи у медицині. Також часто приймаються до уваги знання анатомії, фізіології та базових медичних термінів, які можуть бути перевірені в ході вступних іспитів.

Що потрібно для вступу на медсестру
ВимогаОпис
ОсвітаСереднє медичне
Вік18 років і старше
ДокументиПаспорт, атестат
Медична книжкаНеобхідно пройти медичний огляд
Спеціальні навичкиВміння надавати першу допомогу, працювати з медичними приладами, поводитися з ліками

Що потрібно здавати на медсестру в Україні 2023 року?

Українська мова; математика; історія України; +1 предмет на вибір (українська мова, іноземна мова, фізика, хімія, біологія, географія). Збережена копія

Що потрібно для вступу до мед коледжу після 9 в Україні 2023 року?

Для вступу до вузів потрібно буде скласти вступний іспит, а також надати сертифікати ЗНО з двох предметів (укр. мова + профільний). Якщо таких немає, то для підготовки скористайтеся послугами репетиторів, це підвищить шанси вступу.

Який прохідний бал на медсестру?

"Сестринська справа". Прохідний бал 2022 року на бюджет – 7,9 (8,7 балів для випускників 9-х класів), на платне – 8,3 (Бали атестата + ЦТ); "Лікувальна справа".

Які предмети потрібно здавати на медсестру після 9 років в Україні?

У 2022 році для вступу на спеціальність галузі знань «Охорона здоров'я» абітурієнтам необхідно надати приймальним комісіям сертифікати з результатами ЗНО з трьох навчальних предметів:

  • Українська мова;
  • математика чи хімія (другий конкурсний предмет);
  • фізика чи біологія (третій конкурсний предмет).


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *