Чому у туї з’являються шишки

«Квіти» хвойних дерев схожі на шишки або колосочки без запаху. Шишки — це вкорочені видозмінені пагони, листя яких трансформувалися в луски. Оскільки хвойні однодомні (жіночі та чоловічі шишки ростуть на одному дереві) й запилюються за допомогою вітру, зазвичай вони зацвітають до того, як розпускаються листяні дерева.

Де ростуть туї?

Туя (Thuja) — рід вічнозелених хвойних дерев і кущів родини кипарисових. Відомо 5 видів, поширених у Східній Азії і Північній Америці.

Як правильно доглядати за туями?

Туя — світлолюбна рослина, однак не висаджуйте її на ділянках, які освітлені сонцем упродовж усього дня, передусім опівдні. Не любить і протягів. Найкращим для неї є дренований ґрунт із додаванням піску і торфу. На дно посадкової ями засипте суміш ґрунту з невеликою кількістю компосту або перепрілого гною.

Яка земля потрібна для туї?

Для туї переважно вибирати вологий грунт, з дренажем і хорошими показниками родючості. Головне, щоб земля добре поглинала вологу (глина не підходить).

Шишки на ті, що робити. Чому з’являються шишки на туї і чи …
Шишки – це насіння, наступного року воно з’явиться на рослині знову. Через рік ваші туї стануть вищими, буде важче стрибати з секатором і відерцем, обриваючи зайве.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *