Коли вигідно продавати акції для отримання дивідендів: оптимальний термін

Інвестори, що мають акції компаній на ринку, завжди зацікавлені в отриманні додаткового доходу дивідендів. Однак, щоб максимізувати свій прибуток та отримати максимальну кількість дивідендів, необхідно визначити оптимальний час для продажу акцій.

Для того, щоб зробити правильний вибір, потрібно враховувати низку факторів. Один із найважливіших – це дата закриття реєстру акціонерів, після якої тільки ті, хто в ньому числиться, отримають дивіденди. Таким чином акції мають бути продані до цієї дати, щоб отримати дивіденди. Закономірні дивіденди, щоб зрозуміти, коли потрібно продавати акції, потрібно дізнатися про дату закриття реєстру та порівняти її з поточним часом. Якщо дата наближається, можна вирішувати, чи потрібно продавати акції.

Однак, ухвалюючи рішення про продаж акцій для отримання дивідендів, слід пам'ятати про інші фактори, які можуть вплинути на дохід. Наприклад, капіталізація компанії. Якщо компанія зростає та її капіталізація збільшується, можна прикинути, що дохід від зростання акцій може бути значнішим, ніж сума отриманих дивідендів. У таких ситуаціях, можливо, варто відкласти продаж акцій до відповідного моменту.

Коли можна продавати акції для отримання дивідендів
ПеріодДата закриття реєструДата виплати дивідендівБіржа
1-й квартал31 березня15 квітняMOEX
2-й квартал30 червня15 липняMOEX
3-й квартал30 вересня15 жовтняMOEX
4-й квартал31 грудня15 січняMOEX

Чи можна продавати акції перед виплатою дивідендів?

Акції потрібно купити до дати закриття реєстру з дивідендів. Для цього слід спостерігати за актуальним календарем дивідендів.Зверніть увагу, що на момент закриття реєстру паперу вже має бути на вашому рахунку. Російські акції на Московській біржі та Санкт-Петербурзькій біржі торгуються як Т+1.

Скільки потрібно акцій для отримання дивідендів?

Оптимальний дивідендний портфель має складатися з 20–30 акційякщо взяти менше — є ризик залишитися без виплат у якісь роки, якщо більше — їм буде важко керувати.

Що потрібно зробити, щоб отримати дивіденди з акції?

Як отримати дивіденди Все просто: купуйте акції до закриття реєстру акціонерівтоді ви встигнете потрапити на роздачу. Якщо не вдалося придбати папери перед виплатою — не біда, дочекайтеся дивідендного гепа, а потім купуйте. Дивіденди ви не отримаєте, зате придбаєте акції за привабливою ціною.

Коли краще купувати акції до виплати дивідендів чи після?

Як правило, після оголошення дивідендів акції компаній зростають. Тому цінні папери вигідно купувати заздалегідь. до дати оголошення дивідендів. Коли відсікання проходить — вартість цінних паперів падає. Тому їх невигідно продавати одразу після відсічення.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *