Зміст:
Апероль шприц – це класичний італійський коктейль, який зарекомендував себе серед багатьох поціновувачів алкогольних напоїв по всьому світу. Він поєднує у собі свіжість апельсинового смаку та легкість газованої води, створюючи ідеальне поєднання смаків для літнього відпочинку.
Якою б не була погода за вікном, шприц Апероль завжди виявляється відмінним варіантом для тих, хто хоче розслабитися і насолодитися приємним увечері в компанії друзів. Він ідеально підійде для будь-якого заходу, будь то пікнік на природі або вечірка у домашній обстановці.
Правильний спосіб приготування Апероль шприца включає кілька важливих етапів, які допоможуть досягти ідеального балансу смаків. Спочатку слід правильно підготувати склянку для коктейлю – вона повинна бути охолодженою до певної температури, щоб зберегти всі ароматичні властивості ідеального шприца.
Крок | Складова | Опис |
---|---|---|
1 | Апероль | Аперитив на основі апельсинових екстрактів та рослинних інгредієнтів |
2 | Прохолодні напої | Додати червоне вино або ігристе біле вино |
3 | Газування | Додайте газовану воду для освіжаючого ефекту |
4 | Апельсин | Додайте скибочку апельсина для декорації та аромату |
5 | Лід | Покладіть кубики льоду в келих |
6 | М'ятна гілочка | Додайте свіжу м'ятну гілочку для аромату та прикраси |
Коктейль “Апероль Шприц” Сьогодні основними компонентами міксу є тонік, бітер та “Просекко”, взяті у співвідношенні 1:2:3. Іноді замість білого сухого додають шампанське. Не зайвим у келиху буде лід та пара часточок солодких цитрусів (грейпфрут/апельсин). П'ють напій через соломинку невеликими ковтками.
Як правильно пити Aperol?
Лікер п'ють у чистому вигляді, розбавляють льодом, соками та лимонадами. Загалом це зовсім не вибагливий напій, який не вимагатиме особливої урочистості при подачі. Апероль у чистому вигляді подають до основного прийому їжі – це саме аперитив.
Чи можна пити Апероль у чистому вигляді?
Пити "Апероль" можна у чистому вигляді або в поєднанні практично з будь-якими напоями – від коньяку та вермуту до содової та лимонаду. Неміцний алкоголь не потребує закусок і добре освіжає, особливо з льодом і часточками апельсина. П'ють аперитив охолодженим із чарок для лікеру.
Чим краще розбавляти Апероль?
Найпростіший і традиційний варіант – розбавити 50 на 50 апероль з содовий. Замість води також можна експериментувати з цитрусовими соками, які додадуть кислинки та свіжості напою.
Як пити Апероль вдома?
Технологія приготування
- Підготувати винний келих, спеціальну келих-кулю для коктейлю або келих «олдфешн»;
- Наповнити келих до верху льодом;
- Налити просік;
- Додати Aperol;
- "Освіжити" газованою водою;
- Прикрасити кружальцем апельсина;
- Подавати з коктейльною трубочкою.
Залишити відповідь