Краще купувати спеціалізовані інгредієнти: зерно жита різане, зерно жита плющене або осолодовані житні пластівці. На відміну від простих зерен жита, які потребують тривалого замочування, цим продуктам достатньо замочування у воді кімнатної температури протягом 20-30 хвилин у пропорції 1:1.
Які продукти виготовляють з жита?
Жито – типова хлібна зернова культура. Із зерна виготовляють житній квас, що виробляють борошно, що йде переважно на хліб, отримують крохмаль, а також використовують його як сировину для виробництва спирту. Збережена копіяПохожі
У чому різниця між пшеницею та житом?
Жито є близькою родичкою пшениці, проте набагато корисніше останньої. У її білку міститься значно більша кількість цінних амінокислот (лізину та треоніну), а в зернах значно менше клейковини. Житнє борошно має у п'ять разів більше фруктози, ніж пшеничне.
Залишити відповідь