Дуже важливо для самостійного засолювання правильно вибрати рибу. У оселедця має бути, зокрема, сріблясте забарвлення, опуклі й не мутні очі, щільно притиснуті до тіла плавники та червоні зябра. Риба повинна бути без ушкоджень, порізів або здертої шкурки.
Якого роду оселедець?
ОселедецьРедагувати Оселедець (Clupea) — рід риби родини оселедцевих (Clupeidae).
Як вибрати оселедець?
Щоб обрати свіжий і смачний оселедець, потрібно звертати увагу на черевце риби. Воно має бути світлим за кольором, без коричневих смужок та без пожовтіння. Свіжа рибина при стисканні буде пружна і вм'ятина швидко зникатиме. Чим ширша форма тулуба, тим жирніша риба. Кеш
Кому не можна їсти оселедець?
Шкода оселедця Солоний оселедець не рекомендується їсти людям з гіпертонією і хворобами нирок. Оселедець не можна їсти годуючим жінкам, оскільки вона є сильним алергеном і може нашкодити дитині. Крім того, солона риба може впливати на смак грудного молока.
Оселедець в домашніх умовах – рецепти, як смачно …
Ще смачненьке: Індичка у вершках Існує маса способів приготувати смачну оселедець в домашніх умовах. Для найпростішого способу вам знадобиться тільки риба і сіль. Перед засолюванням, оселедець потрібно правильно обробити. Якщо ви використовуєте заморожену рибу, її необхідно повністю розморозити. Потім оселедець промити під краном і випатрати.
Залишити відповідь