На відміну від чорних груздів, білі грузді краще солити гарячим способом. Справа в соковитості гриба. Чорні грузді можна солити холодним способом, тому що вони більш соковиті, і метушні з ними менше. Білі ж трохи сухіші, і їм потрібно час від часу підливати розсіл, або ж, відразу солити гарячим способом.
Як правильно засолити білі грузді?
Розкладіть грузді по банках, пересипаючи пластинками часнику і хрону, перцем горошком, листям чорної смородини і лавра. Гриби укладайте досить щільно. Закрийте банки кришками, але не до кінця, помістіть на тарілки, щоб було куди стікати соку. Помістіть банки в холодне місце на 40 днів. Кеш
Як квасити білі гриби?
У закипілий розсіл опустіть очищені та вимиті білі гриби і відварюйте їх 15-20 хвилин, час від часу знімаючи піну. За 3 хвилини до готовності додайте в розсіл кілька часточок часнику, лавр, перець горошком і гвоздику. Акуратно шумівкою витягніть гриби і розкладіть їх по банках.
Коли солити гриби?
Горох, квасолю і сочевицю потрібно солити ближче до кінця варіння, інакше вони залишаться твердими. 11. Лісові гриби слід варити у солоній воді, щоб сприяти виділенню з них шкідливих речовин. А от «культурні» печериці, навпаки, слід солити в самому кінці смаження, щоб сік залишився всередині і грибочки не пересушилися.
Як засолити білі грузді, щоб були … – Meltice
Грузді – широко поширені в України їстівні гриби, вони популярні у домашній консервації низки регіонів. Зустрічається кілька різновидів: білі та чорні, груздь-скрипун та перцевий …
Залишити відповідь