Скільки відсотків води в картоплі?
Хімічний склад
Основний склад, г | Органічні кислоти, мг | |
---|---|---|
Вода | 77,8 | Лимонна |
Вуглеводи, в тому числі | 14,8 | |
крохмаль | 14,1 | Щавлева |
глюкоза | 0,24 |
КешСхожі
Як правильно приготувати картопляне пюре?
Складіть картоплю в каструлю, залийте холодною водою, накрийте кришкою та поставте на вогонь. Коли вода закипить, посоліть та варіть картоплю 15–20 хвилин. Коли картопля буде готова, злийте воду, додайте в каструлю молоко та вершкове масло. Ретельно розімніть картоплю картоплем'ялкою — щоб не було грудочок.
Для чого потрібна людям картопля?
Картопля дуже корисна для серця — коренеплід містить багато антиоксидантів, які захищають серцево-судинну систему від впливу вільних радикалів, велика кількість клітковини дозволяє знизити рівень шкідливого холестерину в організмі та захищає від атеросклерозу.
Картопля — Вікіпедія
У США 1 % вирощеної картоплі використовують на корм, а в ЄС — 9 %, що пов’язано з переводом кормової бази спеціалізованих свиновідгодівельних господарств на зерно.
Залишити відповідь