Аджика скільки сковилів

Скільки Сковілей в перці чилі?

Рейтинги Сковілла

Одиниці пекучості СковіллаПриклади
10 000–25 000Перець Серрано, перець Алеппо, перець чилі Чхон'ян
2 500–10 000Еспелетський перець, перець халапеньйо, нью-мексиканські сорти перцю Анагайм
1000–2500перець Анахайм, перець Поблано
100–1000Банановий перець, кубанель

Як вимірюється Острота?

Шкала Сковіла — це міра пекучості (гостроти) перцю чилі в одиницях пекучості Сковіла (англ. Scoville Heat Units, SHU), на основі концентрації капсаїноїдів, серед яких переважаючим компонентом є капсаїцин.

Що саме пекуче в світі?

Найгостріший перець у світі: "Каролінський жнець" за шкалою пекучості Сковілла в середньому досягає 1 569 300 одиниць (ЕШС). Для порівняння – пекучість перцю халапеньо складає "всього" від 2500 до 8000 ЕШС. Книга рекордів Гіннесса в 2013 році назвала його найгострішим різновидом перцю-чилі.

Аджика — Вікіпедія
Аджи́ка (абх. Аџьыка, груз. აჯიკა) — абхазька гостра ароматна приправа у вигляді пастоподібної маси з червоного перцю, часнику, пряних трав (сушених і зелених). В новітні часи була запозичена в грузинську кухню. Аджика зазвичай буває червоного кольору, однак з неспілого перцю може бути …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *