Корисні поради про те, як правильно їсти червону Пітахайю

Червона Пітахайя, також відома як драконове фрукт, – це екзотичне плодо, яке гідне вашої уваги. Ця яскраво-червона фрукта, що походить з Центральної та Південної Америки, має унікальний зовнішній вигляд і аромат, а також безліч корисних властивостей для здоров'я. Якщо ви хочете насолодитися смаком та користю від харчування цієї екзотичної ягоди, вам слід вивчити кілька рекомендацій щодо її правильного вживання.

Перед тим, як приступити до їжі червоної Пітахайї, важливо знати, як обрати правильно зрілий плід. Зріла Пітахайя повинна мати насичене червоне забарвлення, без плям та пошкоджень на шкірці. Також вона повинна бути досить м'якою при натисканні, але не надмірно твердою або м'якою.

Після покупки зрілого плоду Пітахайї, перед тим як почати його їсти, необхідно видалити шкірку. Для цього ножем або ложкою зріжте кінці фрукта та зробіть надріз уздовж шкірки. Потім зніміть шкірку за допомогою рук чи ножа, поступово відокремлюючи її від м'якоті.

Як правильно їсти червону Пітахайю
КрокОпис
1Виберіть стиглу червону Пітахайю
2Змийте її під проточною водою
3Сухо протріть Пітахайю рушником
4Згори зріжте плодовий вернешок
5Використовуйте ніж, щоб зробити надрізи з обох боків плода
6Обережно розгорніть Пітахайю і розділіть її на дві половинки
7Звичайно, вам потрібно позбутися м'якоті, тому що плід містить багато їстівного насіння
8Можете нарізати Питахайю на шматочки перед тим, як вжити її в їжу або з'їсти кожну половинку окремо

Як зрозуміти що питахайя стигла?

На дотик стигла пітахайя досить пружна, але не пухка або надто тверда.Якщо плід легко проминається пальцем і дуже м'який, він явно перестиг і буде несмачним. Занадто жорсткі плоди недостиглі. Якщо ви купили таку питахайю, залиште її на кілька днів у паперовому пакеті дозрівати.

Чим корисна червона пітахайя?

У плоді багато кальцію та вітаміну групи С, а невелике чорне насіння фрукта є невичерпним джерелом Омега-3. ще одна незаперечна гідність питахайї полягає в тому, що вона позитивно впливає на серцевий м'яз, а також нормалізує функції кишечника та шлунка.

Скільки зберігається Пітахайя в холодильнику?

Пітахайю їдять, розрізаючи на дві половинки, і далі або нарізаючи часточками, як кавун, або вичерпуючи м'якоть ложкою. Зберігати в холодильнику (Так вона набирає насолоду) 5-7 днів.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *