Як правильно стрибати на фітболі для ефективного схуднення

Фітбол, або гімнастичний м'яч, став популярним засобом для тренувань не лише професійних спортсменів, а й звичайних людей, які бажають підтримувати свою форму у тонусі. Він є чудовою альтернативою класичним фітнес-тренуванням та силовим вправам. Зокрема, стрибки на фітбол є ефективним способом спалювання калорій і схуднення.

Як і будь-яка інша фізична активність, стрибки на фітбол вимагають певної техніки та методики виконання. Важливо правильно підібрати м'яч та навчитися контролювати своє тіло при стрибках. Також необхідно урізноманітнити вправи та враховувати свої індивідуальні особливості та рівень підготовки.

Стрибки на фітбол допомагають активізувати роботу всіх м'язів тіла, особливо преса, нижньої частини спини, сідниць і стегон. Вони зміцнюють м'язи, покращують координацію та гнучкість, а також сприяють спалюванню зайвих калорій. Систематичні тренування на фітболі можуть значно прискорити процес зниження ваги, покращити загальну фізичну форму та підвищити витривалість.

ВправаОписТривалість
Стрибки на фітболіСтаньте біля фітболу, підстрибніть на фітбол, приземлиться на ньому, зберігайте рівновагу та продовжуйте стрибки.30 хвилин
Стрибки з випадамиПідстрибніть на фітбол, зробіть випад, приземліться на фітбол, зберігайте рівновагу та продовжуйте стрибки з випадами.30 хвилин
Стрибки з підйомом нігПідстрибніть на фітбол, підніміть ноги вгору, приземлиться на фітбол, зберігайте рівновагу та продовжуйте стрибки з підйомом ніг.30 хвилин

Чи можна схуднути стрибаючи на м'ячі?

Фітбол – це багатофункціональний тренажер, при роботі з яким в роботу включаються як основні групи м'язів, так і стабілізатори. Вправи з м'ячем зміцнюють руховий та вестибулярний апарат. Фітбол-тренування на регулярній основі дозволять вам зміцнити м'язовий корсет, виправити поставу і навіть схуднути.

Скільки калорій можна спалити на фітболі?

Головна особливість тренінгу не в колосальних витратах калорій ― за годину за середньої інтенсивності згоряє 300-400 калорій.

Які вправи на фітбол для схуднення?

Фітбол для схуднення: 10 КРАЩИХ ВПРАВ

  • Скручування 2. Повороти тулуба
  • Бічна планка біля стіни 4. Підйом сідниць з однією ногою
  • Перекат фітболу на спині 6. Супермен з фітболом
  • Планка на ліктях 8. Скелелаз
  • Торкання ногою підлоги у планці 10. Присідання з фітболом


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *