Чому яловичина зверху червона, а всередині темна

Чому м’ясо корови яловичина?

Ще в давнину, коров тримали виключно для отримання молока та молодняка. А биків пускали на м'ясо. Слово “яловичина” відбувається від загальнослов'янського слова “govedo”, що означає “бик” (або крупнорогатий скот).

Як зрозуміти що яловичина пропала?

Крім неприємного запаху, зіпсоване м'ясо може бути липким або слизьким на дотик. Також воно втрачає пружність, тому при натисканні на шматок, попередня форма повертатиметься не одразу.

Що робити коли м’ясо має неприємний запах?

Якщо м'ясо задихнулося в пакеті, і запах не сильний, його можна врятувати таким чином: Вимочити у холодній воді з ложкою оцту протягом 1 год, після чого ополоснути. Вимочити в лимонному соку або вині протягом 1 год. Якщо шматок великий, його слід розрізати на частини.

Яловичина — Вікіпедія
Яловичина споживається у смаженому, вареному, тушкованому, копченому вигляді, а також йде на виготовлення напівфабрикатів; фаршу для котлет, біфштексів, ромштексів, відбивних, гамбургерів …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *