Консервування різаних огірків

Як приготувати маринад для огірків?

На 1 літр води додати цукор 8 чайних ложок, 4 чайні ложки солі та 6 столових ложок оцту 9-процентного. Кип'ятити 3 хвилини й залити гарячим маринадом банки. Покласти банки стерилізуватися в киплячу воду на 8 хвилин. Після сплину вказаного часу закрутити банку й перевернути приблизно на 2 години, не укутуючи.

Яка користь від маринованих огірків?

Чим корисні мариновані огірки Якщо огірки маринуються без використання оцту, то вони є хорошим пробіотиком й позитивно впливають на стан кишечника. Завдяки вітаміну А огірки допоможуть підтримувати зір в хорошому стані, а вітамін К, який регулює рівень кальцію в організмі, підтримає здоров'я кісток.

Як засолити огірки в банках на зиму?

На дно банки покладіть крупно нарізаний корінь хрону і кріп. Утрамбуйте в банку огірки, чергуючи їх з морквою, часником і всіма видами перцю. Розчиніть сіль в чистій холодній воді і залийте нею овочі. Закрийте банку капроновою кришкою і залиште на 3 дні при кімнатній температурі.

Консервування огірків – рецепти хрустких огірків на зиму
Рецепт консервованих огірків з кетчупом на зиму Інгредієнти на 1 літрову банку: – огірки – на банку; – лавровий лист – 1-2 шт; – часник – 2 зубчики; – чорний перець горошком – 10 шт; – цукор – 200 г.; – сіль – 1,5 ст. л.; – оцет 9% – 300 мл.; – вода – 1 л.; – кетчуп "Чилі" – 300 мл. Читайте також: Салати …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *