Скільки років потрібно, щоб дослужитися до полковника? Дізнайтесь усі подробиці прямо зараз

Військова служба є довгим і нелегким шляхом, що вимагає великого вкладу часу, зусиль і відданості. Військове звання полковника є одним із найпрестижніших і найвищих військових звань, яке досягається після багаторічного служіння та успішного проходження професійних випробувань.

Про тривалість часу, необхідного для досягнення полковницького звання, можна сказати, що це індивідуальний шлях для кожного військовослужбовця, який залежить від його здібностей, відданості службі та можливостей для просування службовими сходами.

Зазвичай, щоб дослужитися до полковника, військовослужбовцю потрібно проходити поступове поступ від молодшого офіцера до старшого офіцера, долаючи різні службові етапи та випробування. Важливу роль цьому процесі грає як службовий стаж, а й прояв професіоналізму, лідерських якостей, і навіть здатність приймати виважені рішення у складних ситуаціях.

Скільки років потрібно, щоб дослужитися до полковника
РангКількість років
Солдат0
Єфрейтор2
Молодший сержант5
Сержант8
Старший сержант12
Старшина18
Прапорщик22
Старший прапорщик28
Лейтенант32
Старший лейтенант38
Капітан42
Майор48
Підполковник52
Полковник55

У якому віці можна отримати звання полковника?

Маршала Російської Федерації, генерала армії, адмірала флоту, генерал-полковника, адмірала – 65 років; генерал-лейтенанта, віце-адмірала, генерал-майора, контр-адмірала – 60 років; полковника, капітана 1 рангу – 55 років; військовослужбовця, який має інше військове звання, – 50 років.

Скільки років вислуги до полковника?

Терміни вислуги у спеціальних званнях старшини, старшого прапорщика та полковника (поліції, внутрішньої служби чи юстиції відповідно) не встановлюються. Для кожної посади в органах внутрішніх справ установлюється граничне спеціальне звання, яке може бути присвоєне за цією посадою.

Скільки років має пройти від майора до підполковника?

До якого віку громадяни належать до складу запасу?

Склад запасу (військові звання)Вік громадян, які перебувають у запасі
Перший розряд
Солдати, матроси, сержанти, старшини, прапорщики та мічманидо 35 років
Молодші офіцеридо 50 років
Майори, капітана 3-го рангу, підполковники, капітана 2-го рангудо 55 років


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *