Коли пасинкувати виноград

Пасинкування винограду починають з травня і продовжують до глибокої осені. Буває, що пасинки можуть бути корисними, але найчастіше вони роблять виноградареві ведмежу послугу.23 черв. 2020 р.

Як правильно прищипувати виноград?

У цих випадках пагони прищипують (обрізують) не над 2—3 листком, а над 4— б листком, що росте над верхнім гроном (рис. 27). Літні пагони, які наступного року будуть плодоносними, як правило, не прищипують. Неплодоносні літні пагони, які ми під час обрізування залишили, прищипують, якщо вони добре розвинені і довгі.

Для чого пасинкувати виноград?

Пасинкування посилює аромат ягід, пришвидшує дозрівання, сприяє поліпшенню загального вигляду грон. Молоде листя пасинків дуже схильне до грибкових захворювань, особливо мілдью. Пасинкування виконують у кілька заходів, починати можна в третій декаді травня. Кеш

Коли обламують виноград?

Обламування провадять тоді, коли з'являється суцвіття і можна відрізнити плодоносні пагони від безплідних. Бажано перечекати травневі приморозки, щоб у разі ушкодження плодоносних та інших пагонів можна було б замінити їх бічними або пагонами, що виросли з одного вічка, чи жировими пагонами.

Коли і як правильно пасинкувати винограду для початківців …
На жаль, не всі розуміють, навіщо проводиться пасинкування винограду.Справа в тому, що зайві пасинки забирають сили та харчування у рослини, а також затінюють самі кущі (Через поганий провітрювання виноград може легко підхопити одне з грибкових захворювань – оидиум або …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *