Від чого буває борошниста роса на огірках

Ця грибкова хвороба швидко розвивається за підвищеної вологості та низьких нічних температурах. Плями на листі можуть з'явитися вже невдовзі після сходів рослинок. Але найчастіше жовті плями з'являються в липні-серпні, коли урожай дозріває повним ходом.27 лют. 2020 р.

Що робити щоб не жовтіло листя на огірках?

Якщо ви помітили, що верхівки та молоді листочки огірків почали жовтіти, це означає, що рослинам не вистачає бору. Щоб виправити дефіцит цього мікроелемента, потрібно провести обприскування борною кислотою, провівши позакореневе підживлення по листю.

Як позбутися борошнистої роси в домашніх умовах?

Приміром, сода від борошнистої роси допомагає не гірше за магазинні препарати. Рецепт простий – 10 грам кальцинованої соди розчинити в двох літрах гарячої води і додати чайну ложку стружки господарського мила або рідкого мила. Після охолодження обробити отриманим розчином рослини і верхній шар грунтового субстрату.

Чому жовтіє листя на огірках?

Причини, чому листя огірків скручується та жовтіє Якщо ви помітили, що листя огірків почало бліднути і закручуватися донизу, можливо, причина полягає в дефіциті азоту. У середині літа овочеві культури ушкоджує борошниста роса. Внаслідок цієї хвороби огірків жовтіє і скручується листя.

Лікування борошнистої роси на огірках | Аптека садівника
Борошниста роса огірків: боротьба з білими плямами на листках Дуже часто огірки, як доволі невибагливу культуру, сіють за залишковим принципом десь на закутках городу.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *