Короткий список людей, яким не рекомендується їсти креветки

Креветки – це популярний та смачний продукт, який знаходить своє застосування у різноманітних стравах по всьому світу. Однак не кожному рекомендується їх вживати. Існують категорії людей, яким варто утриматися від поїдання цього делікатесу через низку факторів, які можуть спричинити неприємні наслідки для здоров'я.

Алергія на морепродукти є одним із найпоширеніших алергічних реакцій. Креветки часто спричиняють виникнення алергії у людей, оскільки містять певні білки, що викликають реакцію імунної системи. Вживання креветок може викликати сильні симптоми, такі як висипання на шкірі, свербіж, набряк губ і язика, порушення дихання, травні розлади і навіть анафілактичний шок.

Люди, які страждають від підвищеного холестеринутакож повинні бути обережні в споживанні креветок. Хоча креветки містять корисні ненасичені жирні кислоти, які благотворно впливають на серцево-судинну систему, вони також багаті на холестерин. Вживання креветок у великих кількостях може призвести до підвищення рівня холестерину в крові та погіршення загального стану здоров'я.

Кому не можна їсти креветки
1Алергіки на морепродукти
2Вагітним жінкам
3Дітям молодше 1 року
4Людям із зниженою імунною системою
5Людям зі свіжими ранами у роті
6Людям із проблемами травної системи

Виключити із раціону морепродукт потрібно повністю тим, у кого на нього алергія. Якщо у вас харчова непереносимість креветок, їх потрібно вживати з обережністю, спостерігаючи за своїм станом. Креветки містять холестерол.

Чому не можна їсти креветки?

Ці морепродукти можуть бути корисними для здоров'я деяких людей. За словами лікаря-гастроентеролога Марії Ляпіної, креветки можуть спричинити алергію. А при надмірному вживанні вони призводять до підвищення холестерину в крові. У креветках холестерину міститься набагато більше, ніж у інших морепродуктах.

Чому погано після креветок?

Найчастіше патологія викликана білком під назвою тропоміозин, на який багаті морепродукти.. Потрапляючи у кров, цей алерген провокує вироблення імуноглобуліну. Тропоміозин міститься в мідіях, устрицях та рибі, тому алергія на креветки нерідко комбінується чутливістю до інших морепродуктів. Збережена копіяПохожі

Кому не можна їсти креветки?

Кому не можна їсти креветки: Дітям віком до 3 років; Алергікам; Людям, які мають підвищений холестерин; Людям, які мають проблеми із ШКТ.

Чому не можна їсти креветки при холестерині?

З усіх морепродуктів найнебезпечніші з погляду високого рівня холестерину – креветки. – З'ївши всього 130 г креветок, ми отримуємо добову дозу холестерину, – каже кардіолог Олена Гричук. – 100 г креветок містять 150 міліграмів холестерину.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *