Білок має мало калорій і не містить жиру, допомагає знизити кров'яний тиск, багатий на вітаміни групи В (докладніше про вітаміни читайте тут). Жовток містить холін (його відсутність призводить до відкладення жиру в печінці), багато корисних жирів та лецитин – основний будівельний матеріал для мембрани клітин.
Якщо є яйця частіше це може призвести до підвищення рівня холестерину в крові, що загрожує проблемами в роботі серцево-судинної системи, стверджують вчені.
СИРЕ ПЛЮСИ: У такому вигляді в білку яйця зберігаються важливі для організму екзогенні амінокислоти – такі, які він не виробляє сам, але має отримати з їжею. Жовток, на відміну від білка, корисніше вживати у сирому вигляді. Так краще зберігаються його поживні властивості.
Залишити відповідь