Чорний чай – один із найпопулярніших і найпоширеніших напоїв у всьому світі. Процес виробництва чорного чаю проходить через кілька етапів, кожен із яких відіграє важливу роль у створенні ідеального смаку та аромату.
Виробництво чорного чаю розподілено по різних країнах, і кожна з них робить свій внесок у цей процес. Однак можна виділити кілька основних регіонів, де виробляють цей напій.
Одним із найвідоміших регіонів виробництва чорного чаю є Індія. Тут виробляються такі сорти, як Дарджилінг, Асам, Нілгірі та інші. Кожен з них має свою унікальність і відрізняється за смаком та ароматом.
Країна | Регіон | Особливості |
---|---|---|
Індія | Асам | Сильний смак |
Китай | Фуцзянь | Давня історія |
Кенія | Нанді | Ароматний |
Шрі Ланка | Ува | Пікантний |
Туреччина | Різе | Солодкий |
Росте в Китаї та сусідніх країнах Східної Азії; Camellia Sinensis Assamica – має велике листя і використовується для приготування чорного чаю. Зростає у деяких регіонах Індії, Шрі-Ланки, Африки.
Де вирощують чорний чай?
В основному чай вирощують у Китаї, Японії, Індії, Тайвані, Шрі-Ланці, Непалі, В'єтнамі та на східному узбережжі Африки.. Китай. Це батьківщина чаю, де виробляють усі шість його сортів. Його плантації займають понад 1,5 мільйона гектарів у чотирьох регіонах – Південний Захід, Південний Схід, південна та північна території річки Янцзи.
Які країни вирощують чай?
Сьогодні чай вирощують майже у сорока країнах. Найбільше чаю виробляється в Індії, Китаї, Шрі-Ланці, Кенії, Індонезії, Туреччини та В'єтнамі.. Основні світові імпортери чаю – Росія, Великобританія, Пакистан, США, Японія. Цейлонські чаї цінуються в усьому світі за особливий тонкий смак та виразний аромат.
Де росте найкращий чай у світі?
Китай вважається не лише батьківщиною чайного напою, а й найбільшим постачальником чаю в усьому світі.
Залишити відповідь