Як зберегти шипшину на зиму?
Природна сушка Шипшину викладаємо тоненьким шаром, можна використовувати фанеру чи картон. Кожні 2-3 дні ягоди необхідно перемішувати, щоб не з'явилася цвіль. Термін сушіння — від двох тижнів. Усе залежить від провітрювання приміщення і вологості повітря.
Коли збирати шипшину на зиму?
Коли збирати шипшину Для шипшини оптимальний час збору — починаючи з серпня. Точні терміни залежать від сорту, погодних умов і т. д. Якщо брати до уваги зовнішні ознаки стиглості, плоди вже повинні мати сортовий колір, переважно це червоний або оранжевий, водночас бути трохи недозрілими. Кеш
Як правильно сушити шипшину в сушарці?
Її дуже зручно використовувати для заготівлі плодів шипшини.
- Розкладіть шипшина в піддони сушарки одним шаром.
- Встановіть температуру на 65 градусів Цельсія.
- Сушіть шипшина 12-14 годин.
- Не лінуйтеся кожні дві години міняти піддони місцями, щоб ягоди просушилися рівномірно.
Шипшина – коли збирати, як сушити і заварювати — УНІАН
Сушити домашню шипшину можна декількома способами. Перший спосіб – природне сушіння. Для цього шипшину висипають на тканину або картон в сухому і провітрюваному місці без прямих сонячних променів, наприклад, на горищі або заскленому балконі. Ягоди зберігають 3-4 тижні, …
Categories:
Tags:
Залишити відповідь