Як зварити шишки кедрові

Що робити з молодими шишками?

Молоденькі зелені шишки містять у собі практично всі групи вітамінів, а ще кальцій, магній, калій, фосфор, ефірні олії й ліпіди, олеїнову кислоту. За умови розумного застосування вони приносять організму величезну користь. З шишок роблять відвари, виготовляють різноманітні настоянки та навіть варять варення.

Коли треба збирати шишки для варення?

Їх збирають ранньою весною, поки вони не встигли розпуститися в голки. Деякі збирають їх і взимку, але все ж рекомендується збирати соснові бруньки саме на початку весни. Після збору соснових бруньок їх ретельно висушують і використовують в якості відварів для лікування.

Як заготовити шишки?

Шишки треба промити від хвої, залити водою і залишити для настоювання. Туди ж додають цукор, варять 10 хвилин і залишають на 8 годин. Так треба зробити ще двічі. Перед тим, як закінчити варити, в «мед» додають сік лимона чи айви.

Как сварить кедровые шишки. Просто и быстро. – YouTube
About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy & Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *