Скільки заліза в мигдалі?

У горіхах багато корисних речовин, серед них залізо. Найбільше його у фісташках – 60 мг. Всі інші далеко відстають від лідера: у кедрових – 5,5, в арахісі – 5, в миндале – 4, у фундуку – 3, а в грецьких – 2 мг.

На першому місці, звичайно ж, субпродукти тваринного походження – печінка, нирки, селезінка. Кількості гемової заліза, Яке засвоюється більш ефективно, ніж мікроелемент з продуктів рослинного походження, у них достатньо. Свиняча печінка найкраща, як лідер за змістом заліза.

ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ ЗАЛІЗУ:

Назва продуктуЗміст заліза у 100грВідсоток добової потреби
Ячмінь (зерно)7.4 мг53%
Горох (лущений)7 мг50%
Печінка яловича6.9 мг49%
Жовток курячого яйця6.7 мг48%

•29 Jan 2016


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *