У горіхах багато корисних речовин, серед них залізо. Найбільше його у фісташках – 60 мг. Всі інші далеко відстають від лідера: у кедрових – 5,5, в арахісі – 5, в миндале – 4, у фундуку – 3, а в грецьких – 2 мг.
На першому місці, звичайно ж, субпродукти тваринного походження – печінка, нирки, селезінка. Кількості гемової заліза, Яке засвоюється більш ефективно, ніж мікроелемент з продуктів рослинного походження, у них достатньо. Свиняча печінка найкраща, як лідер за змістом заліза.
ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ ЗАЛІЗУ:
Назва продукту | Зміст заліза у 100гр | Відсоток добової потреби |
---|---|---|
Ячмінь (зерно) | 7.4 мг | 53% |
Горох (лущений) | 7 мг | 50% |
Печінка яловича | 6.9 мг | 49% |
Жовток курячого яйця | 6.7 мг | 48% |
•29 Jan 2016
Залишити відповідь