Як позбутися моху на дачі

Як боротися з мохом в саду?

Популярним способом боротьби з мохом на галявині є підвищення рН ґрунту, на якому встановлений газон. Цей ефект досягається із застосуванням вапнування. Для ефективного оновлення газону мохом слід правильно підібрати дозу добрива. Вапнування ускладнить доступ рослин до поживних речовин, що містяться в ґрунті.

Як позбутися від моху?

Відшкрібання лишайника вручну вважається найкращим методом, адже це можна робити за допомогою капронової щітки, скребачки або залізної пластини. Опісля очищене місце рекомендується обробити 5% розчином залізного купоросу. Важливо обдирати мох і лишайник в той період, коли сокорух вже завершено.

Що робити з мохом на газоні?

Першим ділом мох необхідно видалити механічно. Для цього на зовсім маленьких ділянках можна використовувати звичайні граблі. Найкращий ефект при менших витратах фізичних сил дають механічні пристосування, такі як вертикуттери, мультисистема та мотокультиватори, які вичісують газон.

Як позбутися від моху на садовій ділянці
Кислий грунт. У такому ґрунті моху комфортно, він стрімко зростає, випускаючи свої відростки. Дізнатися РН можна по рослинах: якщо на ділянці з’явилися волоті польового хвоща, жовті квіти …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *