Чому ґрунт кислий?
Основні причини того, що ґрунти стають кислими, — випадання опадів та вимивання, розкладання органічних речовин та врожай високопродуктивних культур. Мокрий клімат має більший потенціал для кислих ґрунтів.
Що робити при лужному грунті?
Якщо ґрунт злегка лужний (рН<7,5), то можна не старатися з його підкисленням. А ось якщо ґрунт лужний (рН>7,5), то необхідно приймати дієві заходи з його підкислення. Це можна зробити кількома способами: Не тільки підкислити, але і поліпшити структуру ґрунту допоможе внесення верхового торфу.
Що добре росте на кислих ґрунтах?
На кислих грунтах добре ростуть: помідори, морква, гарбузи. На слабокислих: огірки, баклажани, горох, квасоля, кабачки, картопля. На нейтральних: буряк, капуста, часник, цибуля, смородина усіх видів. Щедрого Вам врожаю!
Глина — Вікіпедія
Глина може бути білою, сірою, червоною, жовтою, блакитною або чорною. За розташуванням виділяють глину підстелення .
Залишити відповідь