Кому не можна їсти гречану кашу: список обмежень

Гречана каша – Одна з найпопулярніших і корисних страв у російській кухні. Вона багата білком, низькокалорійна, має цілу низку корисних властивостей. Однак, незважаючи на всі її переваги, є категорії людей, яким рекомендується утриматися від вживання цієї страви.

Насамперед, гречану кашу слід виключити з раціону людям, які страждають целіакією – Непереносимістю глютену, присутнього в злаках. Глютен може викликати запалення кишечника, порушення травлення, біль у животі та діарею. Тому людям з целіакією рекомендується звернути увагу на інші каші, які не містять глютен.

Також є група людей, для яких гречана каша може бути протипоказана через високий вміст фітинової кислоти. Фітинова кислота може пов'язувати мінерали, такі як кальцій, цинк, залізо, магній і перешкоджати їх повноцінному засвоєнню організмом. Насамперед, це стосується людей, які страждають на захворювання травної системи, а також людей з низьким рівнем фосфору в крові.

Ім'яПричина
1Маленька дитинаНе можна їсти гречану кашу, тому що вона може викликати проблеми зі шлунком та травною системою у маленьких дітей.
2Обличчя з алергією на гречкуЯкщо у вас алергія на гречку, не рекомендується вживання цього продукту, оскільки вона може викликати алергічну реакцію, що супроводжується свербінням, почервонінням та набряком шкіри.
3Людина з діабетомГречана каша має високий глікемічний індекс, тому людям з діабетом не рекомендується вживання цієї страви, оскільки вона може спричинити різкий стрибок рівня цукру в крові.

Люди, які мають проблеми із травленням, повинні бути вкрай обережні при вживанні гречки, адже вона може нашкодити. Фахівці рекомендують не зловживати популярною крупою тим, хто страждає на дисбактеріоз, синдром роздратованого кишечника, нестачу ферментів підшлункової залози..25 травня 2023 р.

Кому протипоказана гречана крупа?

«Пацієнтам із синдромом подразненого кишечника, дисбактеріозом, надлишковим бактеріальним зростанням або нестачею ферментів підшлункової залози. не варто зловживати гречкою. Їхній організм, швидше за все, неадекватно сприйме цю крупу», — наводить слова експерта «Москва 24».

Чому не можна їсти гречку?

Вважають, що гречка – продукт дієтичний, але ці зовсім так. Як будь-яка крупа, гречка містить багато вуглеводів, а її калорійність така ж висока як у рису, вівсянки та пшона – близько 310 ккал! Тому на гречку краще не налягати людям з високим тиском, які мають зайву вагу і страждають на цукровий діабет.

Чому європейці не їдять гречану кашу?

А ось у Європі та США гречану кашу не їдять. Пояснення, як не дивно, криється саме в невибагливості рослини: гречку в цих країнах вирощують як корм для худоби. Люди не хочуть її їсти, вважаючи гречану кашу стравою, недостойною людського столу.

Як гречка діє на кишечник?

Для шлунка гречка корисна тим, що нерозчинні харчові волокна у її складі. стимулюють перистальтику кишечника. Органічні кислоти у поєднанні з магнієм та флавоноїдами сприяють поліпшенню жовчоутворення та жовчовиділення, стимулюють вироблення панкреатичного соку.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *