Як обрізати паркові троянди восени

Основна мета осінньої обрізки троянд – підготувати кущ до укриття. Тому одноразово квітучі, паркові і мініатюрні троянди восени не обрізають. Видаляють лише відцвілі квітки і бутони. Молоді пагони цього року, які не визріли, прищипують (на початку вересня).26 бер. 2015 р.

Як обрізати паркові троянди?

Потрібно обрізати всі відмерлі пагони і хворі частини рослини, всі слабкі стебла, що перехрещуються або ростуть в середині куща. В цей же час всі прикореневі однолітні пагони вкорочуємо на третину, а бокові стебла на дві-чотири бруньки, до 15 см від основи куща. Усі старі стебла обрізають дуже сильно.

Коли і як обрізати троянди на зиму?

Як обрізати троянди на зиму Обрізуванню піддають і зрілі, і щойно висаджені кущики: потрібно видалити всі сухі, хворі, старі й слабкі стебла, зрізати квіти й бутони, повністю видалити з гілок листя. Залиште на кущі 3-5 найрозвиненіших пагонів, по можливості рівновіддалених один від одного, а всі інші виріжте. Кеш

Коли і як правильно обрізати троянди?

Закінчуйте літню обрізку в другій половині серпня – це дозволить трояндам не утворювати нові пагони, які в зимову пору можуть постраждати від морозів. Якщо троянди ростуть на вітряній ділянці, то найбільш довгі стебла в листопаді необхідно вкоротити на 20-30 см: це вбереже рослину від розгойдування вітром.

Обрізка троянд восени – коли і як правильно обрізати
Як правильно восени обрізати троянди. Обрізку проводять і для молодих саджанців, і для дорослих кущів: Відрізають всі …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *