Як правильно чистити вуха собаці в домашніх умовах: поради та рекомендації

Чистота вух собаки – це важливий аспект її здоров'я та благополуччя. Собаки, так само, як і люди, потребують регулярної гігієни вух, щоб запобігти різноманітним проблемам та інфекціям. Якщо правильно доглядати вуха свого собаки, це допоможе запобігти непотрібним походам до ветеринара і зберегти вашого вихованця здоровим і щасливим.

Першим кроком у чищенні вух собаки є підготовка. Вам потрібні деякі інструменти, такі як спеціальне розчинення або розчин солі та води, ватяні палички або вологі серветки, а також лікувальний засіб, якщо собака вже має проблеми з вухами. Пам'ятайте, що перед початком процесу необхідно заспокоїти собаку і переконатися, що вона почувається комфортно та спокійно.

Коли собака готова, можна приступати до процедури чищення вух. Помістіть трохи розчину на ватяну кульку і акуратно протріть видиму частину вуха собаки. Не забувайте бути обережними і не пхати ватяну кульку надто глибоко у вухо, щоб не пошкодити слуховий канал. Після цього, ви можете використовувати вологу серветку або ватяну кульку для акуратного очищення привушної раковини.

Як правильно чистити вуха собаці в домашніх умовах
КрокОпис
1Підготуйте необхідні інструменти: ватяні палички, спеціальний засіб для чищення вух собаки, марлеві серветки.
2Перевірте вуха собаки на видимі проблеми, такі як почервоніння, набряк або наявність забруднень.
3Нанесіть кілька крапель засобу для чищення вух собаки на марлеву серветку та обережно протріть зовнішні поверхні вух собаки.
4Обережно вставте ватну паличку в слуховий канал собаки і обережно протріть його, обертаючи паличку для видалення сухого бруду або сірки.
5Повторіть кроки 3 та 4 для іншого вуха собаки.
6Після чищення вух собаки за допомогою засобу для чищення вух промокніть вуха м'якою серветкою для видалення залишків засобу.
7По завершенні процедури, заохочуйте собаку, дайте їй ласощі або погладьте на знак подяки за співпрацю.

Вуха очищають один раз на два-три тижні (або один раз на тиждень, залежно від кількості сірки), за допомогою сухого ватного тампона або ватним тампоном, змоченим у лосьйоні. Здорові вуха не варто очищати перекисом водню: можна легко пошкодити ніжну шкіру всередині вушної раковини та викликати роздратування.19 лют. 2016 р.

Чим можна почистити вуха собаці в домашніх умовах?

Існує багато рекомендацій, ніж чистити вуха собаці. У здорового пса вони без проблем очищаються сухими ватними паличками та дисками. Тільки в тому випадку, якщо бруду багато, сірка загуснула і є скоринки від розчісування, можна застосувати перекис водню, розчин морської солі, зелений чай та інші домашні засоби.

Чим найкраще чистити вуха собаці?

Чим можна почистити вуха собаці? спеціальний лосьйон та ватяні диски або вологі серветки для тварин. З ватяними паличками будьте обережнішими. Барабанну перетинку їй не проткнути (від цього оберігає вигнутий слуховий прохід), але можна випадково зробити боляче вихованцю, якщо він різко смикнеться.

Чим не можна чистити вуха собаці?

Чим не можна чистити вуха Перекис, а також борна кислота, має надто агресивні компоненти у складі, які можуть обпалити ніжну шкіру вушної раковини, пересушити її або спричинити сильне подразнення.. Чистити вуха собаці хлоргексидином також не рекомендується.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *