Алергія на яйця: як впоратися з нею та як уникати проблем

Алергія на яйця є однією з найпоширеніших харчових алергій у дітей та дорослих. Вживання яєць або продуктів, що містять яйця, може викликати різні симптоми, такі як свербіж, висипання, задишку і навіть анафілактичний шок. Тому важливо знати, що робити, якщо у вас чи вашої дитини виявлено алергію на яйця.

Першим кроком в управлінні алергією на яйця є повне вилучення яєць та всіх продуктів, що містять яйця, з раціону. Це може бути непросто, тому що яйця можуть бути додані в багато продуктів як інгредієнт або бути прихованими в складі, тому необхідно ретельно вивчати етикетки продуктів перед їх покупкою.

Наступним кроком є ​​спілкування з лікарем для уточнення діагнозу та отримання рекомендацій щодо лікування. Медик може рекомендувати приймати антигістамінні препарати для зняття симптомів алергії, а також надасть інформацію про можливі крос-реакції, коли алергія на яйця може викликати реакцію на інші продукти. Дотримання рекомендацій лікаря дуже важливо для полегшення життя з алергією на яйця та запобігання виникненню ускладнень.

НазваОпис
Уникайте вживання яєць у їжуВиключіть яйця та харчові продукти, що містять яйця зі свого раціону. Зверніть увагу на інгредієнти в упаковці продуктів, тому що яйця можуть бути присутніми в різних продуктах, включаючи хліб, випічку, соуси та кондитерські вироби.
Уважно читайте етикетки на продуктахПереконайтеся, що уважно читаєте етикетки на продуктах, щоб виявити можливу наявність яєць.Зверніть особливу увагу на слова "яйце", "яєчний білок", "яєчний порошок" та "альбумін".
Шукайте альтернативні продуктиЗамість яєць можна використовувати альтернативні продукти, такі як яблучне пюре, банани або соєве борошно, які можуть бути заміною в рецептах.
Зверніться до лікаряЯкщо у вас виникла алергічна реакція на яйця, обов'язково зверніться до лікаря, який поставить діагноз і розповість про подальші заходи щодо лікування та контролю алергії.

Як швидко зняти алергічну реакцію?

Ліки 3 покоління:

  1. Зодак – найкращі краплі від алергії, які швидко усувають симптоми та діють протягом 2 діб. …
  2. Цетрин – ефективно знімає набряк та інші симптоми хвороби;
  3. Еріус – дія препарату починається протягом декількох хвилин після прийому, що дозволяє швидко знімати алергічну реакцію.

Коли проходить алергія на яйце?

Алергія на яйця є одним із найпоширеніших видів алергії. Зазвичай вона проявляється у маленьких дітей, приблизно з двомісячного віку, та проходить, як правило, у віці 4-5 років. У деяких випадках алергія зберігається до пізнішого віку (6-7 років).

Чим небезпечна алергія на яйця?

Алергія на яйця потенційно небезпечна для життя. Анафілаксія може виникнути при контакті з яйцем, і зокрема астматики мають високий ризик тяжких алергічних реакцій. За даними німецького дослідження, на яйця припадало 7 відсотків тяжких анафілактичних реакцій у немовлят та дітей.

Що можна їсти при алергії на яйця?

Дієта при алергії до яєць

Страви, включені до раціону
Яйця
Картопля та інші гарніриКартопля, солодка картопля, рис, макаронні вироби, що не містять яєць
ОвочіСвіжі, морожені, сушені, консервовані овочі
Страви з крупБудь-які


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *