Що робити, якщо кур'єр не приїхав? Гайд щодо вирішення проблеми

Неможливість зустріти кур'єра дома призначення – не рідкісне явище в наш час. Можливості будь-який захід планувати з точністю до хвилини на появу кур'єра вкрай низька, а затримки доставки можуть траплятися з різних причин. Зазвичай проблеми з доставкою не є серйозною проблемою, але слід знати, як вчинити, якщо кур'єр не з'явився за адресою.

Насамперед, варто перевірити введені адреси та контактні дані. Можливо, було допущено помилку під час заповнення або кур'єру не вдалося зв'язатися з вами через неправильно вказаний номер телефону або іншу недостовірну інформацію. Перевірте, що вказане місце доставки відповідає дійсності і уточніть, чи правильно вказано ваш контактний номер.

Якщо ви впевнені в правильності інформації про доставку та контакти, але кур'єр все ще не з'явився, зв'яжіться з кур'єрською службою або компанією, яка здійснює доставку. Надайте їм свої дані та повідомте про проблему. Намагайтеся зібрати якомога більше інформації про затримку: час, вказаний у замовленні, номер замовлення та будь-яку іншу додаткову інформацію, яка може допомогти вирішити проблему.

Кур'єр не приїхав
1. Перевірте інформацію про доставку
2. Зателефонуйте кур'єрській службі
3. Дізнайтеся причину затримки
4. Намагайтеся знайти вирішення проблеми з кур'єром
5. Якщо кур'єр так і не приїхав, зверніться до служби підтримки

Що робити, якщо кур'єр не доставив вчасно?

Що буде, якщо кур'єр не доставить замовлення вчасно

  1. становлять претензію на ім'я компанії-доставника;
  2. додають документи, що підтверджують характер вкладення та його вартість;
  3. чекають на письмову відповідь на вимогу відшкодувати збитки;

Скільки кур'єр має чекати на клієнта?

якщо кур'єр не зміг вручити замовлення з вини клієнта, через 10 хвилин очікування вважається, що клієнт скасував замовлення. При цьому гроші йому не повертаються та спрямовуються на відшкодування витрат на виконання замовлення (п. 3.18).

Скільки кур'єр може чекати?

Кур'єр дзвонить одержувачу за 30-90 хвилин до прибуття на крапку. За регламентом він може чекати на місці до 15 хвилин, а після цього має їхати на наступну адресу, щоб не порушувати графік. Клієнт може тричі перенести дату або адресу доставки.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *