Коли дозрівання шипшина

Період, коли збирати шипшину, досить тривалий: з кінця літа до початку зими. Традиційно збирання ягід починають у наприкінці серпня. До цього моменту вони набувають яскраво-червоного або помаранчевого кольору, стають щільними, корисними, насиченими вітамінами та мінералами.

Коли збирати шипшину в Україні?

Їхній збір виконують навесні, з березня по квітень, або восени. Для лікування використовують стрижневі бічні коріння або тонкі відведення центрального стрижня. Зібрані матеріали добре миють, подрібнюють, висушують на свіжому повітрі в тіні, розклавши матеріал в один шар, періодично перемішуючи сировину. Збережена копія

Як дізнатися чи дозріла шипшина?

Зрозуміти, що шипшина дозріла можна по відстовбурченим чашолисткам. Самі плоди повинні бути твердими на дотик, помаранчевого або червоного кольору.. Збирати краще з залишками філіжанки і плодоніжками.


Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *