Що лікує жимолость?
У народній медицині плоди жимолості використовують при розладах травлення, хворобах печінки і жовчного міхура, гіпертонії, серцево-судинних захворюваннях, малярії, недокрів'ї, ожирінні, як сечогінний засіб. Ягоди мають бактерицидні властивості. Високо оцінюють і її смакові властивості.
Скільки можна їсти жимолості?
Крім алергії на вітаміни групи В, у жимолості немає протипоказань. Однак також варто зазначити, що фахівці рекомендують не вживати понад 100 г ягоди на день.
Як їсти жимолость?
Окрім вживання ягід жимолості у свіжому вигляді, їх можна використовувати у безлічі рецептів. Цілком можливо, що пиріг з начинкою із жимолості стане вашим улюбленим. Також із жимолості варять компоти, варення, готують желе та смачні кисло-солодкі соуси до м'ясних страв і навіть додають ягоди до різних салатів.
Жимолість – користь та шкода ягоди …
Жимолість – це джерело вітамінів і мікроелементів. Плоди називають "ягодами молодості" через унікальний склад. Корисне листя, молоді гілочки і кора чагарника. Їх сушать, відварюють і вживають як сечогінний засіб при набряках та хворобах сечостатевої системи. Вітаміни та мінерали в …
Categories:
Tags:
Залишити відповідь