Сало як мило: незвичайне застосування свинячих жирів

Багато хто з нас запитує, що за сало, як мило, яке так часто згадують у повсякденних розмовах, а також у книгах та фільмах. Сало як мило – це вираз, який використовується для позначення неймовірної слизькості та гладкості деяких поверхонь.

В основному цей вираз застосовується до таких предметів, як мило, плитка або підлога. Відомо, що мило, виготовлене із сала, надає шкірі ніжності та гладкості, тому у багатьох воно асоціюється з відчуттям ідеальної чистоти.

Що ж до плитки та підлоги, то їх гладкість і слизькість пов'язані з поверхневими властивостями матеріалу, а також з наявністю спеціального шару, який забезпечує їх неповторне ковзання. Таким чином, сало як мило – це метафора, яка описує особливості слизьких поверхонь та надає їм особливої ​​чарівності.

НазваОписЦіна
СалоХарчовий продукт, який отримується з сала тварин, основною складовою якого є жир.150 рублів
МилоГігієнічний засіб, призначений для очищення та догляду за шкірою.50 рублів

Як із сала зробити мило?

Як зробити мило з сала

  1. Наріжте на невеликі кубики 150 г сала. …
  2. Варіть цей розчин три години, після чого додайте літр води. …
  3. Мило добре відіжміть, щоб позбутися зайвої рідини. …
  4. Далі викладіть мило на сонці сушитися.

Як виходить мило із жиру?

Отримання мила засноване на реакції омилення жирів – гідролізу складних ефірів жирних кислот (зокрема, жирів) з лугами, в результаті якого утворюються солі лужних металів та спирти. У спеціальних ємностях (варильних котлах) нагріті жири омилюють їдким лугом (звичайно гідроксидом натрію).

Як зробити мило в домашніх умовах зі свинячого жиру?

0:21Запропонований кліп · 58 сМило зі свинячого жиру. – YouTubeПочаток запропонованого кліпуКінець запропонованого кліпу

Який жир використовують для мила?

яловичий жир (використовується для отримання дуже твердого, білого мила, надає стійку, але невисоку кремову піну, зволожує шкіру); жир ему (не сушить шкіру, додає милу стабільну, ніжну кремоподібну пінку); норковий жир (гіпоалергенний, надає милу ніжну пінку кремової структури).


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *