Який хват на турніку качає груди: правильна техніка та ефективні вправи

Турнік – це чудовий та багатогранний тренажер для тренування всього тіла. Однак, якщо ваша мета – розвинути грудні м'язи, турнік може стати вашим найкращим другом. Регулярні вправи на турніку допомагають сформувати і зміцнити грудні м'язи, надаючи вашим грудям красиву і сильну форму.

Один із найбільш ефективних способів розвитку грудних м'язів на турніку – це підтягування. Підтягування активують більшу частину грудних м'язів і дають тренувальний імпульс. Особливо корисними є широкі підтягування, які працюють переважно із зовнішніми грудними м'язами.

Крім того, на турніку можна виконувати різні варіації віджимань, які також сприяють розвитку м'язів грудей. Наприклад, віджимання з вузьким хватом або віджимання з нахилу – ці вправи акцентують навантаження на грудні м'язи, допомагаючи їм розвиватися і ставати сильнішими.

Який хват на турніку качає груди
Досить на турнікуГрупи м'язів, задіяні у вправіІнтенсивність
Широкий хватГрудні пірамідальні м'язи, верхня частина найширших м'язів спини, передня частина дельтоподібного м'яза плечаВисока
Вузький хватГрудні пірамідальні м'язи, передня частина дельтоподібного м'яза плечаСередня
Зворотний хватГрудні пірамідальні м'язи, верхня частина найширших м'язів спини, передня частина дельтоподібного м'яза плечаВисока
Кардіонастатичний хватГрудні пірамідальні м'язи, передня частина дельтоподібного м'яза плеча, верхня частина найширших м'язів спиниНизька

Підтягування широким хватом до грудей ефективно розвиває трапецієподібні м'язи.Потрібно взятися за поперечину хватом, рівним хвату в жимі лежачи зі штангою, причому снаряд потрібно обхопити великими пальцями зверху.28 лист. 2017 р.

Яким хватом на турніку накачати груди?

Чому найефективніша вправа, що розвиває грудні м'язи, починається саме з вузького хвата? Нижче ми дамо пояснення цієї рекомендації. Справа в тому, що під час виконання підйому широким хватом максимальне навантаження посідає м'язи спини. Чим вже хват, тим велике навантаження приймає він груди.

Який хват на турніку що хитає?

Середній прямий хват дозволяє прокачати м'язи згиначі на передпліччя та спинні м'язи. Середній зворотний хват зміцнює широкі м'язи на спині та біцепси. Широкий хват – руки розставлені ширше, ніж розміри плечей. Широкий хват робить сильнішими спинні м'язи.

Чи можна на турніку накачати груди?

Підтягування на турніку не ефективні для зростання грудних м'язів. Так, їх можна включити в програму тренінгу верхньої частини тіла, але тільки як додаткову вправу для добивання плечового пояса і спини. Мускулатура грудей опрацьовується, коли спортсмен вичавлює власну вагу або додаткове обтяження.

Що качає широкий хват на турніку?

Чим ширше хваттим сильніше включається спина. Чим більше, тим більше навантаження забирають біцепс і грудні м'язи.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *