Молочна кислота (Лактат) під час тренування утворюється в організмі для заповнення енергетичних запасів у м'язах. Це відбувається під час тренувального навантаження. Лактат швидко забиває м'язи, знижує рівень pH і викликає печіння та біль у м'язах.
При виробленні «молочки» в організмі, вона розпадається на аніон лактату та іон водню, який є кислотою і заважає подавати сигнали головного мозку до м'язам, сповільнюючи та слабшаючи м'язові скорочення. Завдяки цим іонам водню, які накопичуються в м'язі, відбувається відчуття печіння.
Молочну кислоту називають «кислотою м'язової втоми». За певних умов вона дійсно накопичується в м'язових тканинах (у тому числі в тканинах міокарда) і порушує їхнє нормальне функціонування.
Залишити відповідь