Іноді коровай після того, як від нього відкусять або відламають шматочки наречені, ділиться між усіма гостями. Вони можуть з'їсти його або віднести додому і поділитися з близькими. У відповідь на частування гості дарують подарунки молодим.
Далі починався поділ весільного короваю. Командував цим процесом дружка нареченого (свідок). Насамперед він наділяв центральною частиною короваю молодих, потім наставала черга батьків, далі найближчих родичів. Низ короваю призначався музикантам (у ньому запікалися їм монети).
Випікали коровай напередодні весілля у будинку нареченого, робив це щасливо одружений чоловік. Коровай на гарному рушнику підносила молодятам мати нареченого – відбувалося це після вінчання пари. Новоспечені чоловік та дружина тричі цілували хліб на знак поваги.
Categories:
Tags:
Залишити відповідь