Сушка на сонці Для прискорення процесу плоди можна розрізати гострим ножем навпіл та покласти на решітку зрізом верх. На сонці інжир треба сушити 4-6 днів, а потім нанизати його на нитку та повісити в тіні, аби він повністю досох.
Коли зривати інжир?
Збирати плоди інжиру в господарстві починають з кінця серпня й до перших осінніх заморозків. Збувають його на оптових ринках. Але отримати прибуток можна не лише з плодів. – Залежно від сорту, плоди інжиру можуть важити від 20 до 300 грамів.
Як правильно зберігати інжир?
Інжир не терпить вологи. Єдине місце зберігання свіжого інжиру – холодильник. Середня температура +3 градуси. Так фрукти можуть пролежати 5-7 днів.
Що любить інжир?
Рослина добре росте на супіщаних і суглинних ґрунтах, на кам'янистих ґрунтах. Важливо підібрати для інжиру максимально освітлене місце. При нестачі сонця пагони рослини витягуються, зав'язі всихають, їх кількість зменшується. Небажано притінення рослини навіть на кілька годин в день.
Categories:
Tags:
Залишити відповідь